Index Vakbarát Hírportál

Nyáron jönnek az új Google-tabletek

2013. április 3., szerda 11:17

A Google júliusba dobja piacra a legújabb Nexus 7 tableteket, amelyekbe a Qualcomm Snapdragon processzorait teszi, írja a Reuters két forrásra hivatkozva. A cég az év második felében adja el a nyolcmilliomodik Nexus tabletet, nagy versenybe szállva ezzel az Amazon Kindle és az Apple iPad mini tableteknek.

A Google természetesen most sem kommentálja hivatalosan a lapok értesüléseit, de ez az első alkalom, hogy nem hivatalos információk jelentek meg a következő Nexus-generációról és az értékesítési elvárásokról.

A Google bevételeinek nagy részét továbbra is az online hirdetésekből szerzi, a Nexus tableteket azért nyomja ennyire, mert szeretne a mobil- és tablet-piacon is meghatározó szerephez jutni. Emiatt olyan agresszív a Nexus tabletek árazásában, hiszen minél többen használnak Nexust, ezáltal Google-termékeket, annál nagyobb bevételük származik onnan is. Az új Nexus 7-nek az eddiginél is jobb lesz a kijelzője, nagyobb a felbontása, vékonyabb lesz a dizájn, Qualcomm processzort tesznek bele az eddigi Nvidia Tegra 3 helyett.

Rovatok