Index Vakbarát Hírportál

Korlátozzák a facebookos meghívók számát

2013. április 9., kedd 16:07

A Facebook két új változtatást vezetett be, amik némi bosszúságot okozhatnak azoknak, akik gyakran szerveznek nagy létszámú rendezvényeket a közösségi oldalon. Az új szabályozás ugyanis korlátozza az egyszerre kiosztható meghívók számát, és újabb meghívásokat sem küldhetünk, amíg ezek egy részét vissza nem igazolták.

Bár a felhasználók továbbra is korlátlan mennyiségű ismerősnek küldhetnek meghívót, ezeket százasával kell adagolni; ha ezt a számot elértük, újabb százas csoportnak lehet meghívókat szétküldeni.

Ez a szabályozás csak körülményesebbé tenné a meghívók kiküldését, a második módosításból azonban úgy tűnik, a Facebook némi önkontrollra is kényszeríti a rendezvényszervezőket. A további meghívókat ugyanis csak akkor küldhetjük ki, ha a meghívottak már visszaigazolták a meghívást, és jelezték, hogy részt vesznek-e az eseményen. A függő meghívók száma nem haladhatja meg a háromszázat.

Mivel egy baráti sörözésen, egy kerti partin vagy egy családi összejövetelen ritkán vesznek részt ennél többen, a korlátozás valószínűleg azoknak fog sok bosszúságot okozni, akik gyakran szerveznek nagyobb rendezvényeket, illetve számolatlanul és átgondolatlanul küldözgetik a meghívókat boldog-boldogtalannak.

Rovatok