Index Vakbarát Hírportál

A Tumblr kirúgta a teljes szerkesztőségét

2013. április 10., szerda 20:55

A pár év alatt az internet egyik leglátogatottabb oldalává váló Tumblr mikroblog-birodalom vezetője, David Karp bejelentette, hogy bezár az oldal egy éve kísérleti jelleggel indított aloldala, a Storyboard. Ez egy olyan felület volt, ahol a közel 100 millió mikroblogot futtató szolgáltató kínálatából (és nem kis részben külső forrásokból is) válogatta össze a legérdekesebb tartalmakat egy szerkesztőség, egyfajta szerkesztett blogmagazin, profi szerzőkkel és szerkesztőkkel. Karp azt írta, a Storyboard nagyon érdekes kísérlet volt, és messzemenőkig elégedett vele, de a Tumblr más irányban fejlődik tovább.

A Betabeat értesülései szerint a teljes szerkesztőséget kirúgták, néhányan közülük ezt a saját személyes Tumblr-oldalaikon erősítették meg. Az egyik szerkesztő, a Newsweektől átcsábított Jessica Bennett például azt írta, egy éven át állati jó dolgokat csináltak, újradefiniálták az újságírást, nyertek egy pár díjat, reméli ez elég lesz ahhoz hogy új munkát találjon. (Valójában ennél kicsit erősebb szavakat használt, aztán bocsánatot kért, mert részegen posztol egy repülőről.)

A Tumblr pár év alatt emelkedett az internet látogatottsági toplistájának élmezőnyébe (az Alexa statisztikái szerint most a 32. helyen áll, közvetlenül a microsoft.com mögött és a Pinterest előtt), az értékét több milliárd dollárra becsülik, bár a hírek szerint erősen küzd különféle hirdetési megoldásokkal, hogy legalább a nullszaldós működést elérje.

Rovatok