no

Index Vakbarát Hírportál

Én keresek a magyar családom

2013. április 10., szerda 18:43

Tavaly óta keresi a családját az a brazil nő, akinek a szülei disszidáltak Magyarországról Brazíliába. Kőrössy Gabriela képeire mostanában kaptak rá a Facebookon, és kezdték el megosztani őket.

"Én keresek a magyar családom" - írja adatlapján. A Google translate-nél is rosszabb magyarsággal megírt üzenetből azt lehet kivenni, hogy anyukája és apukája 1949-ben ment Brazíliába, és elvesztették a kapcsolatot a családjukkal. Apukáját Kőrössy Mihálynak hívták, anyukáját pedig Fekete Kamillának. Amikor anyukája Brazíliába ment, megváltoztatta a nevét Kaffka Körössy Katarinára.

Apukája Temesváron született, anyukája pedig Szegeden. Csak azok a képek maradtak meg neki, amiket a Facebookon is megosztott. Kéri, ha valaki ismeri ezeket az embereket, akkor írjon neki a közösségi portálon vagy a gkorossy@ig.com.br e-mailen. "Közsönöm szépen" - zárja sorait.

A kommentekben azt ajánlják neki, hogy keressen régi anyakönyvi kivonatokban, vagy a Magyar Vöröskereszt keresőszolgálatánál vagy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának keresőoldalán is szerencsével járhat.

Rovatok