Index Vakbarát Hírportál

Két gigabites internetet nyújt a Sony

2013. április 16., kedd 14:26

Havi 11 ezer forintnak megfelelő jenért a világ leggyorsabb lakossági internetelérésére lehet előfizetni Tokióban és néhány ahhoz közeli városban. A két gigabites letöltési és egy gigás feltöltési sebességet a Sony által támogatott So-net Enterteinmentnél lehet megvásárolni. Az érdeklődőknek 120 ezer forintnak megfelelő összegért telepítik a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges berendezéseket.

A szolgáltatás egyetlen hátulütője, hogy kevés háztartási eszköz tudja kihasználni a két gigabites kapcsolatot. A laptopokban és asztali gépekben általában egy gigabites hálózati csatlakozó van, és az elterjedtebb wifis eszközök is csupán néhány száz megabites átviteli sebességet nyújtanak.

Az optikai hálózatok a japán kormány támogatását élvezik, és ennek köszönhetően a háztartások negyede el van látva ilyen kapcsolattal. Persze a szigetországban nagy előnyt jelent a hálózat kiépítése szempontjából, hogy a lakosság nagy része toronyházakban zsúfolódott össze, mert így viszonylag egyszerű növelni az üvegszálas hálózat lefedettségét.

Rovatok