Index Vakbarát Hírportál

Most először okostelefonból fogyott több

2013. április 26., péntek 13:34

Az IDC nevű piackutató legújabb negyedéves okostelefon-eladási adatai alapján nagyot nőttek a kínai és koreai gyártók, az Apple viszont csak mérsékelt növekedést tudott felmutatni. Maga a piac négy százalékkal nőtt egy év alatt, a gyártók összesen körülbelül 420 millió telefont gyártottak.

A negyedéves adatok alapján most először az okostelefonok megelőztek régi társaikat: 51,6 százalékát birtokolják a piacnak – a piackutató szerint viszont nincs egyértelműen definiálva mit jelent az okostelefon, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ebből az adatból.

A Samsung a legnagyobb gyártó, az összes telefon 32,7 százalékát ők szállították, ez majdnem duplája a második helyen lévő Apple eredményének. Az LG, a Huawei és a ZTE körülbelül ugyanannyi eszközt adtak el: 10,3 milliót az LG, 9,1 milliót a ZTE, amely százszázalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. A Samsung 70,7 millió készüléket adott el (ez 37 százalékos növekedés), az Apple pedig 37,4 millió, minden más gyártó együtt összesen 78,8-at.

Rovatok