Index Vakbarát Hírportál

A BlackBerry vezére szerint nincs jövője a tableteknek

2013. április 30., kedd 17:09

Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója szerint kétséges a tabletek jövője. „Nem látok rá okot, hogy öt éven belül miért legyen tabletem. Talán szükségem lesz egy nagy kijelzőre a munkahelyen, de az nem a tablet lesz” – fogalmazott a Milken Institute konferenciáján. Azt is mondta, hogy maga a tablet rossz üzleti modell.

A BlackBerry 2011-ben adta ki saját tabletét, a PlayBookot. Katasztrofális volt a bemutatkozás és az utána következő eladási adatok is. A kritikusok nem értették, hogyan adhatnak ki egy tabletet, amelyen nem lehet emailezni, a felhasználók sem tolongtak a termékért. 2012 harmadik negyedében összesen 150 ezer darabot adtak el belőle, le is álltak a fejlesztéssel és értékesítéssel.

Heins még januárban azt mondta, hogy csak akkor készítik el a PlayBook utódát, ha biztosítottnak látják, hogy nyereséget hoz. Ugyanakkor tele van önbizalommal, azt mondta, hogy öt éven belül a mobilpiacon piacvezető lesz a cége. Mindezt nem másolással akarja elérni, de azért minél nagyobb piaci részesdést próbál szerezni.

Egy másik interjúban is nagy optimizmussal beszélt a cég jövőjéről. Nagyon bízik a BlackBerry új mobiljában, a Q10-ben. A hétvégén piacra dobott telefonról állítólag nagyon jók az első visszajelzések. Több tízmillió darabot szeretnének eladni belőle.

Rovatok