Index Vakbarát Hírportál

Megleckéztetik a játékkalózokat

2013. április 30., kedd 11:41

A Greenhartgames játékfejlesztő cég szokatlan lépésre szánta el magát, legújabb játékuk megjelenésével egyidőben feltöltötték a legnépszerűbb torrentoldalakra a játék feltört változatát, egy apró változtatással.

A fejlesztők olyan játékot fejlesztettek, amelyben a felhasználó egy játékfejlesztő céget irányít. A többi hasonló stratégiai szimulációs játékhoz hasonlóan a cél, hogy minél jobb játékokat készítsenek, és ők legyenek a legnagyobb játékfejlesztők.

A Greenhartgames feltört játékát nagyon sokat letöltötték a világ minden tájáról Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt. A fejlesztők nem figyelmeztették a felhasználókat, hogy feltört játékkal játszanak. Ehelyett azt a megoldást választották, hogy néhány óra játék után egy felugró kijelzőben a virtuális cég kereskedelmi tanácsadója a következőre figyelmeztet:

Vagyis, "főnök, bár sok játékos játszik játékunkkal, ellopják letöltve a feltört változatot ahelyett, hogy megvásárolnák legálisan. Ha a jövőben nem vásárolják meg, akkor a cég csődbe megy". A játékosok virtuális cégének egyre csökken a pénze és egy idő után tönkremennek, akármilyen jó stratégák.

A Greenhartgames fejlesztői ezek után a fórumokon kutatták a reakciókat és panaszáradattal találkoztak, szidták a játékbeli kalózokat, mert csődbe viszik a cégüket. A játékosok egymástól kértek segítséget, hogyan akadályozhatják meg a játékban fejlesztett játékaik ellopását, vagyis illegális letöltését. Egyesek egyenesen azt kérdezték, hogy van-e arra mód, hogy törésgátlót vagy DRM-et, vagyis az illegális felhasználást megnehezítő megoldást fejlesszenek, ezzel akadályozva a kalózkodást.

Rovatok