Index Vakbarát Hírportál

Mégsem kell internet az új Xboxhoz

2013. május 7., kedd 12:57

A Microsoft új konzoljával, a még be sem jelentett következő Xboxszal kapcsolatban elterjedtek azok a pletykák, amelyek szerint a konzol működéséhez állandó internetkapcsolatra lett volna szükség. A hírnek erősen negatív visszhangja volt, és nem alaptalanul: a filmlejátszás vagy az offline játékok nem igényeltek volna állandó hálózati kapcsolatot, és még a legjobb minőségű hálózati infrastruktúra sem biztosította volna az állandóan aktív internetkapcsolatot.

Mint kiderül, erre nem is lesz szükség. A Microsoft az összes, a következő Xboxon dolgozó munkatársának küldött egy emailt, amiben azt írják, hogy a Durango kódnéven futó következő Xboxnak figyelembe kell vennie az internet penetrációját és minőségét is. Mint írják, számos olyan helyzet elképzelhető, amikor a felhasználók internet nélkül szeretnék használni a gépet, és az így elérhető funkcióknak a hálózati kapcsolattól függetlenül is működniük kell. Ilyen például a bluray-filmek lejátszása, a tévénézés vagy az egyjátékos módban is játszható játékok futtatása. A levélben nem volt szó arról a szintén rebesgetett értesülésről, hogy az új Xboxon csak új, tehát nem a használtpiacon vásárolt játékokat lehet-e futtatni.

A levél ugyanakkor arra utal, hogy a Microsoft új konzolján lehetőség lesz a kábeltévés médiatartalmak futtatására. Az Ars Technicának nyilatkozó forrás szerint az Xboxot egy HDMI kábellel lehet majd egy set-top boxhoz kötni, amivel tévéadásokat is nézhetünk – ezzel az értesüléssel korábban már több híroldal is foglalkozott. A Verge például azt írta, hogy az online tévészolgáltatás a következő Xbox központi része lesz, és a Google TV-nél is bőségesebb programválasztéka lesz, mivel a Microsoft több tartalomszolgáltatóval is együttműködik.

Rovatok