Index Vakbarát Hírportál

Itt a Viber számítógépes verziója

2013. május 8., szerda 09:39

A Viber szerdán jelentette be, hogy már 200 millióan használják a kommunikációs szoftverüket. Egyúttal azt is közölték, hogy hogy mostantól letölthető és használható az asztali gépekre tervezett változat is. A szoftver egyelőre csak Windows és Mac alapú gépekre érhető el, de már készül a linuxos változat is.

A Viber ezzel a lépésével hivatalosan is a Skype vetélytársa lett, ugyanis nemcsak chatet, VoIP-et és videóhívást kínál, mint a Microsoft szolgáltatása, hanem automatikusan szinkronizálható a mobilos alkalmazással. Ennek köszönhetően az üzenetküldőben tárolt információk minden platformon, minden eszközön elérhetőek, és a törlés is szinkronizáltan zajlik.

A Viber számítógépes verziója nem támogatja a mobilról mobilra irányuló hívást, ahogy a konferenciabeszélgetést sem. A telepítés egyszerű, viszont feltétele, hogy a felhasználónak egy mobil eszközén már használja a Vibert, ugyanis telefonszám kell az asztali változat aktiválásához. A szoftver érzékeli, hogy a felhasználó éppen melyik platformot használja; ez kényelmes lehet, mert ha a számítópépen jelentkezünk be, közvetlenül arról is fogadhatjuk a beérkező hívást.

A Viber szolgáltatásai ingyenesek, a cég egyelőre a terjeszkedésre koncentrál. A cég képviselői szerint a mostani kínálat mindig ingyenes marad, de elképzelhető, hogy az új szolgáltatásokért, például a mobilok közti videokapcsolatért a jövőben díjat számíthatnak föl.

Rovatok