Index Vakbarát Hírportál

Már kétszáz vonaton van wifi

2013. május 8., szerda 14:47

Mától már kétszáz, internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV. A vasúttársaság közleménye szerint naponta több mint harmincezren használhatják ingyen a szolgáltatást. A bővítés folyamatos: május végére várhatóan a háromszázadik wifis kocsit is átadják.

A további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc intercitys és elővárosi vonaton utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a vezeték nélküli internetet. Az érintett kocsikat általában a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság a szerelvényekben, így a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi, és a következő hetekben már a szombathelyi vonalon utazók egy része is ingyen internetezhet a vonatokon.

Az ingyenwifit naponta húsz-harmincezren használhatják. Az érintett 735 kocsi, illetve motorvonatot folyamatosan szerelik fel a routerekkel; a munkálatok befejezése után csaknem napi nyolcszáz vonaton lesz elérhető a szolgáltatás. A hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre; ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifielérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság.

Rovatok