Index Vakbarát Hírportál

Az új telefonok háromnegyede androidos

2013. május 10., péntek 16:07

A Canalys közzétette a mobiltelefonok penetrációjára vonatkozó legújabb becslését, ami az első üzleti negyedévet vizsgálja. Az elemző céget korábban több bírálat is érte a sajátos analitikai módszereik miatt, de kétségtelen, hogy jó rálátásuk van az okostelefonok és tabletek piacára. A Canalys szerint az első üzleti negyedévben az Android részesedése 75,6 százalék volt az újonnan értékesített okostelefonok piacán; az egy évvel korábbi érték még csak 69,2 volt.

A piac egészét nézve a Canalys megállapította, hogy világszerte 216,3 millió okostelefont szállítottak le az első negyedévben; a kereslet az előző három negyedév adatait nézve stabilnak mondható. A legnépszerűbb gyártó a Samsung, őket követi az Apple, 17 százalékos részesedéssel. A Huawei, az LG és a ZTE a piac kevesebb mint 5-5 százalékát birtokolják.

A tabletpiacon továbbra is az Apple a legnépszerűbb gyártó. A Canalys becslése szerint az Apple-nek 46,4 százalékos piaci részesedése van, de az Android alapú készülékek térnyerése ennek ellenére is világos. Az elemző cég szerint a tabletpiac mérete az előző évhez képest a duplájára nőtt, ami azt mutatja, hogy ezen a területen bőven van terjeszkedési lehetőség.

Rovatok