Index Vakbarát Hírportál

Lassulva nő a Windows Phone alkalmazások száma

2013. május 12., vasárnap 17:41

A Microsoft megpróbál teljes rendszert építeni a Windows Phone 8 köré. A cég saját bevallása szerint elérték a 145 ezer alkalmazást.

A gond az, hogy a november 120 ezerről növekedett ennyit az alkalmazások száma, vagyis fél év alatt alig 25 ezerrel lett több. Ez lassuló tendenciát jelent, vagyis még növekszik a szám, de egyre lassabban.

Az első másfél évben megduplázódott a Windows Phone-ra letölthető alkalmazások száma. Felmerül a kérdés, hogy a fejlesztők miért nem szeretnek alkalmazásokat fejleszteni egy olyan platformra, amely még mindig tud növekedni az Egyesült Államokban.

A cég megnyert néhány kiemelt fejlesztőt, megújult a YouTube, Hulu és Foursquare alkalmazásuk. A cég amúgy nem aggódik, mert a legfontosabb alkalmazások megvannak a platformra. Még egy olyan alkalmazást is készítettek, amely végignézi, milyen alkalmazásai vannak a felhasználónak az androidos telefonján, majd megkeresi a megfelelőket a Windows Phone-ra. Ezzel próbálják megkönnyíteni a váltást.

Néhányan arra gyanakodnak, hogy a Microsoft inkább minőségi szempontokat részesít előnybe, nem mennyiségit. Nem akarnak ilyen téren versenyezni az Apple alkalmazásboltjával, ahol már 800 ezer alkalmazás van.

Rovatok