Index Vakbarát Hírportál

Ingyen wifi lesz Tel-Avivban

2013. május 16., csütörtök 14:14

Tel-Avivot a világ első digitalizált városává alakítják a következő hónapok nagyszabású Digi-Tel nevű programjában – jelentette be Ron Huldai polgármester sajtótájékoztatón. Az új, internetes rendszer a város minden lakójának lehetővé teszi az elektromos ügyintézést az összes önkormányzati ügyben. Emellett nyilvánossá teszik a városrendezési és építkezési terveket, a bizottsági ülések jegyzőkönyveit, és mindezt akár az okostelefonjaikra is letölthetik az érdeklődők.

Még az idén meg lehet majd oldani otthonról, néhány kattintással minden iskolai és egyéb befizetést, különböző engedélyek kérését, valamint az illetékek rendezését. A szülők pedig az interneten tudják majd beíratni a gyermekeiket az iskolába és az óvodába. Ezen túl állandó közlekedési információkat is nyújt az új rendszer az útelzárásokról, a balesetekről, sőt még a szabad parkolóhelyekről is.

A rendszer kedvezményes klubtagságot ígér a múzeumokba, koncertekre és a színházakba, és igény szerint naponta felhívják a figyelmet a környék rendezvényeire, valamint az utolsó percben vásárló tel-aviviak féláras jegyeket rendelhetnek az előadások napján még a Habimába, a helyi nemzeti színházba is.

A város ajándéka lesz - nemcsak a helyiek számára - a díjmentes wifi szolgáltatás a köztereken, sőt a tengerpartra is le lehet vonulni a számítógépekkel, mert ott is elérhető lesz ingyenesen a világháló.

Az ősszel esedékes választásokon ismét induló Ron Huldai nem aggódik a költségek miatt. Bár valóban sokba kerül a rendszer, szerinte a város még ennél is több pénzt megtakarít a polgárok internetes ügyintézésével.

Rovatok