Index Vakbarát Hírportál

Futurisztikus hotel épülne Barcelonában

2013. május 24., péntek 12:01

A dubajiakhoz hasonló mesterséges szigetre építenék Európa legmagasabb hotelét Barcelonában. A szigetet sétálva lehetne megközelíteni, erre húznák fel a 300 méteres Space Hotelt, amelyet felszerelnének függőleges szélcsatornával, ez lenne az „első zérógravitációs spa”.

Az ambiciózus terv mögött a multinacionális, Amerikában bejegyzett Mobilona konzorcium áll. Projektjüket múlt héten hozták nyilvánosságra, amikor benyújtották kérelmüket a barcelonai városháza megtervezésére.

Az induló beruházási összeg 1,5 milliárd euró. A hotelkomplexumba éjjel-nappal nyitva tartó üzletközpont is kerülne, egy kikötő akár kétszáz méteres jachtok fogadására, valamint privát apartmanok.

A húsazezer lakosztályos hotel szobáinak ára 300-tól 1500 euróig terjed majd per éjszaka, míg a hatemeletes, feszített víztükrű medencével ellátott, helikopter- és jachtkikötési lehetőséggel ellátott magánlakosztály 70 millió euróba kerül majd.

Barcelona polgármesterének egyébként nem tetszik az ötlet, szerinte az ilyen épületek inkább Los Angelesbe vagy Hong Kongba valók.

Rovatok