Index Vakbarát Hírportál

Jövőre jönnek a Lenovo-mobilok Európába is

2013. május 27., hétfő 16:06

Yang Yuanqing, a Lenovo vezérigazgatója egy éven belül be szeretne törni az amerikai mobilpiacra. A Wall Street Journalnak adott interjúban azt mondta, hogy a mobilpiac lesz a Lenovo következő célpontja, amely hatalmas növekedést mutatott az elmúlt években, szemben a pc-piac hanyatlásával.

"Az okostelefon az új esélyünk, cégünk a hosszútávú növekedésük eszközeként tekint a mobilpiacra – fogalmazott Yang. Tőzsdei cégként mindig keresni kell az új utakat a növekedésre.

Az IDC adatai szerint a Lenovo a második legnagyobb okostelefonokat gyártó cég Kínában, 11,4 százalékos a piaci részesedése a 17,4 százalékot magának tudó Samsung mögött. A kínai piacon megduplázódtak a cég eladásai egy év alatt. A Lenovo tavaly kezdett el terjeszkedni külföldön is, egyelőre olyan országokban, ahol még fejlődik a piac, mint például Indiában és Oroszországban.

A hosszabb távú cél azonban Európa és az Egyesült Államok lenne, a tervek szerint itt is megjelennének mobiljaikkal. Yang elismeri, hogy az Egyesült Államok nagyobb falat lenne. A legnagyobb probléma azonban a márka ismertsége. Kínában mindenki ismeri, az Egyesült Államokban azonban viszonylag kevesen.

Yang szerint ez azért probléma, mert az okostelefonok piaca bizonyos szempontból a divat világához hasonlít: az olyan nagyágyúk, mint az Apple és a Samsung, fényűző reklámkampányokkal nyomulnak. Ennek ellenére a Lenovo vezérigazgatója bizakodó és egy éven belül megjelenne a két legfontosabb piacon.

Rovatok