Index Vakbarát Hírportál

Új funkciókkal bővül a Windows 8.1

2013. május 30., csütörtök 15:46

A Microsoft csütörtökön újabb információkat fedett fel a hamarosan érkező Windows 8.1-ről, amely új szolgáltatásokkal és funkciókkal bővül a Windows 8-hoz képest. A változtatások a felhasználói visszajelzések alapján készültek, a mindennapi használat megmutatta, valójában hogyan használják a termékeket és a szoftvert.

A legtöbb változás a személyre szabásnál, keresésnél, beépített alkalmazásoknál, Windows Store élménynél és felhőhöz való kapcsolódásnál jelentkezik. A Windows 8.1 ezen kívül még az üzleti felhasználóknak is nyújt újdonságot menedzsment és biztonság terén.

A felhasználók a jelenleginél jobban személyre szabhatják a rendszert. A visszajelzések alapján arra jöttek rá a fejlesztõk, hogy a felhasználók szeretik a családi fotókat használni képernyővédõként, így az új változatnál már lesz ilyen funkció, amely a gépen vagy a SkyDrive-on lévõ képeket játssza le egymás után.

Fejlődik a kereső is, a Bingre alapuló keresés pontosabb találatokat ad, valamint több forrást összevetve megpróbálja a legjobb választ adni a keresőszóra. Komoly hangsúlyt fektettek az állandó online kapcsolat és a felhőben való tárolás lehetõségeinek kihasználására. Ha a felhasználó ezentúl bármilyen új készüléken belép Outlookos fiókjával, a Windows 8-as készülék automatikusan beállítja a fiókhoz tartozó paramétereket, így sokkal könnyebb lesz a jövőben működésre bírni az új készülékeket.

A frissítéssel amúgy is könnyebb lesz beállítani a Windows 8.1-es gépeket, nem kell feltétlenül mindent a Vezérlőpulton keresztül állítgatni, lesznek erre már útvonalak is. Frissül az Internet Explorer is, az IE10-et az IE11 váltja majd.

A Windows 8.1 még idén elérhető lesz a felhasználóknak, a Windows 8 tulajdonosai ingyen férhetnek majd hozzá a Windows Store-on keresztül. A június 26-án kezdődő Build konferencián már képet is kaphatnak a felhasználók a változásokról, akkor adják ki a rendszer előzetes verzióját.

Rovatok