Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a Minecraft alkotóinak új játéka

2013. június 3., hétfő 17:00

Már megvásárolható a Minecraftot is fejlesztő Mojang legújabb játéka, a Scrolls, pontosabban a béta verziója, aminek hétfőn kezdődött meg a tesztelése. A játék korai verziója 15 euróba kerül, de akik ennyiért megvásárolják, azok csökkentett áron kaphatják meg a teljes játékot, és ingyen juthatnak hozzá a jövőben érkező frissítésekhez – épp úgy, mint a Minecraft esetében, aminél már bevált ez az üzleti modell.

A Scrolls tulajdonképpen virtuális kártyajáték, a Magic: The Gatheringhez hasonló stílusban. A játékhoz szükséges kártyákhoz úgy juthatunk hozzá, hogy más játékosoktól vesszük meg őket, amit a harcok során szerezhetünk. A Scrolls világában azonban valódi pénzt is költhetünk: ezért úgynevezett shardot, szilánkokat kapunk, amikből összeállíthatjuk a szükséges kártyákat, hogy párbajokat vívhassunk velük.

A Mojang nem az egyetlen fejlesztőcsapat, ami a körökre osztott kártyajátékok töretlen népszerűségét próbálja meglovagolni. Hamarosan erős riválist kapnak: még idén megjelenik a World of Warcraftot fejlesztő Blizzard új játéka, a Hearthstone, ami játékmenetét tekintve hasonló lesz, csak tematikát a Warcraft világából meríti.

Rovatok