Index Vakbarát Hírportál

Megszorongatták Mark Zuckerberget

2013. június 12., szerda 15:24

Mark Zuckerberg a Facebook befektetőinek a kérdésére válaszolt a cég részvényeseinek éves ülésén. Most először kellett szembenéznie a részvényesekkel, fél órán keresztül válaszolt a kérdésekre, amelyek legfőképpen azt firtatták, hogy lehet hogy a részvény negyven százalékkal a kibocsátási ár alatt van.

Az eset jól mutatja, hogy Mark Zuckerbergnek milyen messze kell elmennie ahhoz, hogy meggyőzze a Wall Street befektetőit, hogy olyan üzlet a Facebook, amire mindig is vágytak. Mielőtt még a kérdésekre válaszolt volna, beszédében próbálta megelőzni a befektetők kirohanásait. Azt mondta, hogy ők is csalódottak az árfolyammal, de tisztában voltak azzal, hogy lehetnek kilengések.

Zuckerberg megvédte a cég üzleti modelljét is, valamint megpróbálta védeni számtalan döntését az elmúlt időszakból, például a mobilalkalmazás változásait, új termékek bevezetését. A részvények ára sem bizonytalanította el, továbbra is az előre meghatározott úton haladnak tovább és nem hiszi, hogy az alapvető stratégiájuk rossz lenne.

A beszéd után a befektetőkön volt a sor, sokan csalódásukat fejezték ki a tőzsdei árfolyammal kapcsolatban. Arra próbálták rávenni a cég vezetőségét, hogy áruljon el többet arról, a jövőben hogyan szeretnék növelni az árfolyamot.

Rovatok