Index Vakbarát Hírportál

Feltételeket szab a Pink Floyd a Spotifynak

2013. június 14., péntek 16:20

A Pink Floyd hajlandó megjelenni a Spotify online zeneszolgáltató kínálatában, ha a felhasználók egymilliószor meghallgatják a Wish You Were Here című számot. Az együttes ezt a Twitteren jelentette be.

Help stream Wish You Were Here 1 million times to unlock Pink Floyd's catalogue on @Spotify: http://t.co/PpNjKAm3AX #floydcountdown

— Pink Floyd (@pinkfloyd) June 13, 2013

A Pink Floyd jogai az EMI Records tulajdonában vannak. A Spotify már 2011-ben megállapodást kötött a kiadóval, de a Pink Floyd számait nem tartalmazta az egyezség.

Az együttes híresen távol tartja magát a digitális zenei világtól, 2010-ben hosszasan harcolt az EMI-vel, hogy ne darabonként adják el a számokat, hanem csak teljes albumokat lehessen eladni például iTuneson. A Pink Floyd vesztett az ügyben.

Nem ők az egyetlen zenekar, amely távol tartja magát a Spotifytól. A Metallica például csak 2012-ben csatlakozott, a Beatles és a Led Zeppelin még mindig hiányzik a kínálatból. A két zenekar egyébként a másik nagy online szolgáltató, a Deezer kínálatából is hiányoznak, míg a Pink Floyd albumokat meg lehet hallgatni Deezeren is.

A Spotifynak több mint hatmillió felhasználója van, így minden hatodiknak meg kellene hallgatni a Wish You Were Here című számot.

Rovatok