Index Vakbarát Hírportál

Újabb támogatást kap az Oculus Rift

2013. június 18., kedd 15:46

Az Oculus Rift fejlesztői bejelentették, hogy 16 millió dollárnyi kockázatitőkét szereztek befektetőktől. A virtuális valóság megjelenítésére használt szemüveg fejlesztését két cég, a Spark Capital és a Matrix Partners támogatja. Ez hatalmas összeg, figyelembe véve, hogy a fejlesztők a projekt beindításához eredetileg csak 250 ezer dollárt akartak összegyűjteni a Kickstarteren, igaz már ott is 2,4 milliót kalapoztak össze.

Palmer Luckey, a vállalat alapítója a cég hivatalos honlapján megköszönte a támogatást, és megjegyezte, hogy ezzel új utak nyíltak meg a virtuálisvalóság-projektjük előtt. Luckey szerint így már meg tudják fizetni a legragyogóbb elméket, akik VR-fejlesztésekkel foglalkoznak, és a csúcstechnológiát használhatják az Oculus Rift prototípusának fejlesztéséhez. A végső cél egy olyan videojátékos platform elkészítése, ami az átlagember számára is megfizethető.

Az Oculus Rift már a bemutatása után nagy sikert aratott, amit az is bizonyít, hogy a fejlesztés megkezdéséhez szükséges összeg igen gyorsan összegyűlt. Az eszközben mind a közönség, mind a befektetők komoly potenciált látnak. Utóbbiak szerint az Oculus Rift nemcsak videojátékra lehet jó, hanem szélesebb felhasználási területeken is alkalmazni lehetne. Ezzel Luckey is egyetért: szerinte a virtuális valóság a XXI. század egyik legjelentősebb technikai előrelépése lehet.

Rovatok