Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a mindent taszító póló

2013. június 21., péntek 12:06

Mindenkivel előfordult már, hogy leette, leöntötte magát. Eddig is voltak olyan ruhák, amin reklámos szlogennel élve kevésbé ragadtak meg a makacs foltok, most viszont elkészült egy több éve fejlesztett Neverwet nevű anyag. Az USA-ban már 20 dollárért megvásárolható.

A termék szó szerint sosem nedveset jelent magyarul, amely elég beszédes név: a fejlesztők szerint a tartalma szuper hidrofób (víztaszító), gyakorlatilag minden felületre felvihető, és azokat szárazon is tartja.

Egy csomagban két palack van, egy alap- és egy fedőbevonat, amellyel 10-15 négyzetlábat (1,4 négyzetmétert) lehet lefedni. Taszítóvá teszi a fém, fa, szövet és műanyag felületét is. Az alapbevonatnak 30 perc kell a száradáshoz, használat előtt még egyszer ennyit rajta várni kell a fedőbevonatra is. Átlátszó felületeken nem jól használható, mivel homályos nyomot hagy száradás közben.

Az alábbi videón látható, hogy tényleg működik spray, taszítja az ételt, folyadékokat, vízállóvá teszi az Iphone-t. Ugyanakkor működése több kérdést is felvet, a Reddit felhasználói főleg az anyag egészségügyi, természetet károsító hatásaira kíváncsiak.

Sose leszel vizes többé

Rovatok