Index Vakbarát Hírportál

Óriási siker az Instagram-videó

2013. június 26., szerda 18:57

Bár a sajtó felemásan fogadta a Facebook bejelentését arról, hogy a népszerű fotómegosztó szolgáltatás, az Instagram videófeltöltési lehetőséggel bővül (sokan azt mondták, ez egyszerű másolása a divatos Vine alkalmazásnak), a felhasználókat nem érdekli a fanyalgás, rövid úton sikerre vitték a videós opciót. Az androidos és iOS-es alkalmazások frissülése utáni első 24 órában 5 millió Instagram-videót töltöttek fel a rendszerbe, és a lelkesedés azóta sem csökken a statisztikák szerint. Az eddigi csúcspont az NBA-döntő idején volt, amikor percenként 40 órányi új videó került a rendszerbe.

A felhasználói visszajelzések szerint a 15 másodperces, instagramos hagyományok szerint változatosan effektezhető videók sokkal jobban tetszenek az internet népének, mint a Vine hat másodperces, végtelenített videói, amelyek leginkább animált gif képekre emlékeztetnek. A Vine-t egyébként a Twitter vásárolta fel nemrég, és építette bele a szolgáltatásába.

Az Instagram (illetve a Facebook) szerverei derekasan állták a rohamot, annak ellenére, hogy az eddigi állókép-feltöltésekhez képest az adatforgalom valószínűleg a sokszorosára emelkedett. A leggyakoribb kritika, ami az Instagramot a videók miatt éri, hogy nincs meg a YouTube-ról jól ismert beágyazási lehetőség hozzájuk.

Ahogy megjelent, celebek is rákaptak a videós Instagramra, ilyen minivideót posztolt rögtön a premier után többek között Madonna, Justin Bieber, Tony Hawk, Jamie Oliver és Jimmy Fallon is.

Rovatok