Index Vakbarát Hírportál

Segítség, mentsetek meg erről a bolygóról!

2013. június 26., szerda 21:43

Egy hete indult, de máris rengeteg felhasználója van annak a szolgáltatásnak, amely a NASA egyik korábbi földi állomásáról küldi el felhasználói sms-eit – adta hírül a chron.com. A Lone Signal önmeghatározása szerint „földönkívüli üzenőfelület″, amelyen a rövid üzenetek mellett képeket is küldhetünk az űrbe.

Ehhez a NASA egyik régi, 1968-ban épült kaliforniai állomását üzemelték be. Annak idején ez az állomás fogadta az első képeket a holdraszállásról, legalábbis az sms-projekt honlapja szerint. Az sms-eket a cég a Gliese 526-ra, egy vörös törpecsillagra küldi, ami 17,6 fényévre található a Földtől. A honlapon beleolvashatunk a többi felhasználó üzeneteibe:

Mrrare (állítása szerint egy Moszkvában rekedt földönkívüli): „Segítség, mentsetek meg erről a bolygóról!″

Joosey: „Tudjátok esetleg, hogy segítették-e a földönkívüliek a majákat, aztékokat vagy az egyiptomiakat? Volt bárkinek korábban a Földön fejlett technológiája?″

TheycallmeSaul: „Ne vesztegessétek itt az időtöket, nincs miért, csak szcientológia és szépségápolási termékek vannak erre.″

Poczwara (Lengyelországból): „Földönkívüli férjet keresek.″

Unsanssecond (franciául): „Szabadítsatok fel minket!″

Rex1977 (szlovénül): „Helló, mindenki!″

Trex: „A világ legjobb bátyjának! Mire ez odaér, már negyvenesek leszünk, alig várom, hogy kiderüljön, mi lesz velünk!″

Az első sms-ek már több milliárd kilométerre járnak a Földtől. Az első üzenet egyébként ingyenes, a továbbiakért az alapcsomagban darabonkért negyed dollárt, azaz körülbelül 55 forintot kell fizetni, a képes üzenetek háromszor ennyibe kerülnek.

Rovatok