Index Vakbarát Hírportál

Egyre népszerűbb a Windows 8

2013. július 2., kedd 10:58

Lassan, de biztosan növekszik a Windows 8 népszerűsége, miközben a Microsoft korábbi operációs rendszerei, a Vista és a Windows XP eltűnőben vannak a piacról. A Windows 8 piaci részesedése már az 5 százalékot is meghaladta, vagyis népszerűbb, mint a cég kettővel korábbi operációs rendszere, a Vista.

A Net Applications legfrissebb adatai szerint 2013 júniusában a Windows 8 növekedése viszonylag jelentős mértékben, 0,83 százalékkal nőtt: már 5,10 százalékos a piaci részesedése. A Windows 7 részesedése eközben 0,48 százalékkal, 44,37 százalékra csökkent. A visszaesés januárban kezdődött: először akkor fordult elő, hogy az operációs rendszer veszített a piaci részesedéséből.

A Windows 8 növekedése ennek ellenére is elmarad a várttól. Az átlagosnál jobb júniusi teljesítmény valószínűleg a Windows 8.1 megjelenésének köszönhető, ami ingyenes frissítésként volt elérhető a Windows Store-ból. Valószínűleg sokan kíváncsiak voltak az ingyenes próbaverzióra, amit a Microsoft a Build 2013 konferencián mutatott be a múlt héten, és ez sokakat ösztönözhetett arra, hogy Windows 8-ra váltsanak.

Rovatok