Index Vakbarát Hírportál

Divatcégtől igazolt menedzsert az Apple

2013. július 3., szerda 23:53

Eddig is divatos márka volt az Apple, és a cég vezetősége most egy tapasztalt divatszakértővel is bővült. Paul Deneve, az Yves Saint Laurent (YSL) divatház feje csatlakozik a technológiai vállalathoz, de a szerepét egyelőre homály fedi. Tim Cook vezérigazgató csak annyit árult el, hogy Deneve különleges projekteken fog dolgozni.

A technológia iránt érdeklődők máris keresik az összefüggéseket, és azt pletykálják, hogy Deneve az iWatch néven emlegetett digitális karórán fog dolgozni, amely várhatóan az Apple más készülékeihez lesz kiegészítő. Abban mindenesetre igazuk van, hogy a hordható elektronikai termékek esetében fontos szempont a divatosság, a nagyszerű dizájn. A Google Glass például prototípusnak megfelelő, de nem valószínű, hogy az emberek azt szívesebben hordanák, mint például az YSL vagy más divatmárka napszemüvegeit.

Deneve az 1990-es években hét évig dolgozott az Apple európai kereskedelmi részlegén, innen lépett át a luxusiparba. A divatszakmában megszerzett tapasztalatait talán abban tudja hasznosítani, hogy növelje az Apple-termékek vonzerejét, és gyorsan piacra vezesse az új hordható termékeket.

Rovatok