Index Vakbarát Hírportál

Hekkerek támadtak a Ubisoftra

2013. július 3., szerda 10:39

A világ egyik legnagyobb játékkiadó vállalata, a Ubisoft kedden bejelentette, hogy támadás érte a szervereiket. A támadók valószínűleg hozzáfértek egy felhasználói adatbázishoz, amelyben neveket, e-mail címeket és titkosított jelszavakat tároltak. A közlemény szerint egyéb, pénzügyi jellegű információk nem kerültek veszélybe.

A cég közölte, hogy azonnal lépéseket tettek: lezárták a biztonsági rést, belső, valamint a hatóságok segítségével külső vizsgálatot is indítottak, emellett megkezdték a rendszer integritásának visszaállítása. A támadásról nem árultak el további részleteket. A Ubisoft arra kéri a felhasználókat, hogy elővigyázatosságból változtassák meg jelszavukat, illetve tegyék meg ezt más oldalakon is, ha ott is ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használták.

A cégnél 2010-ben már történt egy súlyos biztonsági incidens, igaz, az teljesen más jellegű volt. A hekkerek, akik megelégelték, hogy a Ubisoft játékainak futtatásához állandó netkapcsolat szükséges, megcélozták a Ubisoft szervereit. Akkor azonban nem a felhasználói adatokat próbálták megszerezni, hanem a DRM eltávolításával lehetővé tették, hogy bárki korlátozás nélkül játszhasson.

Rovatok