Index Vakbarát Hírportál

New York saját fődomént kap

2013. július 3., szerda 12:03

New York városa saját fődomént jegyeztetett be, hogy elkülöníthessék a városban működő cégeket, szervezeteket és intézményeket. Az .nyc végződésű domének létrehozását Michael Bloomberg polgármester jelentette be; ezzel kívánják jelezni, hogy a szóban forgó intézmény New York Cityben működik.

Bloomberg a hivatalos sajtóközleményben kitért rá, hogy a saját fődomén használata előrébb pozicionálja New York városát a digitális térképen, és nagy lehetőséget jelent a kisvállalkozások számára. Ezek ugyanis mostantól New York városával azonosíthatják magukat, ami Bloomberg szerint az egyik legértékesebb, legrangosabb márkanév a világon.

A projekt hivatalos honlapja szerint a fődomén használatára azért volt szükség, mert az internet növekedése indokolja a specifikus címek lérehozását. Így azonban a helyi lakosok, vállalatok és szervezetek már a domén alapján azonosíthatják egymást, ami egyben a piaci pozicionálásukat is elősegítheti. „Az internet manapság már nem csak arról szól, hogy ki vagy, hanem arról is, hogy hol vagy” – írják a honlapon.

Rovatok