Index Vakbarát Hírportál

Játékkal köszönti a Google a roswelli ufót

2013. július 8., hétfő 11:37

A 66 évvel ezelőtti roswelli eseményre emlékezik a mai Google logó, vagyis Google Doodle. A Doodle ezúttal egy rövid kalandjáték, ahol egy apró földönkívüli bőrébe bújva kell összeszednünk repülőnk darabjait.

A Roswellben lezuhant tárgy az eddigi leghíresebb, földönkívüliekhez kapcsolódó esemény. Auz űrlényekben hívók a mai napig azt gondolják, hogy az amerikai kormányzat eltitkol valamit. Egy dolog biztos, hogy 1947. július 2-án valami lezuhant a városban, majd július 8-án a Roswell Army Air Field közölte, hogy azonosítatlan repülő tárgy (ufo) volt és négy földönkívüli holttestet találtak a helyszínen. Az amerikai légierő azonban már a következő napon bejelentette, hogy valójában meteorológiai léggömb zuhant le, de az összeesküvéselméleteket már nem lehetett megállítani.

Azóta Roswell lett az ufótörténeket központja, az 51-es körzettel együtt, ahol állítólag a földönkívüliek holttesteit őrzik. A Doodle-játék úgy kezdődik, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy lezuhan és kilép belőle egy kis földönkívüli. Különböző tárgyak segítségével aztán ennek a földönkívülinek össze kell szednie űrhajója három darabját, hogy el tudjon utazni a bolygóról.

A Google sokszor készített már rövid játékot évfordulókra emlékezve. Az egyik legemlékezetesebb két éve volt, amikor a világhírű lengyel sci-fi író, Stanisław Lem első könyvének hatvan évvel azelőtti megjelenését ünnepelte. Az akkori játékban Lem egyik legismertebb novelláskötetének, a Kiberiádának hősei, Trurl és Klapanciusz elevenedtek meg. A játék még ma is végigjátszható.

Rovatok