Index Vakbarát Hírportál

A Lenovo a legnagyobb pc-gyártó

2013. július 11., csütörtök 15:18

Az IDC és a Gartner adatai is megerősítik a Lenovo első helyét a számítógépgyártói piacon, vagyis a kínai cég az legnagyobb pc-gyártóvá lépett elő. Nem ez az első alkalom, hogy az Lenovo megelőzi a Hewlett-Packardot. A Gartner már tavaly októberben elsőnek hozta ki a Lenovót a harmadik negyedéves adatok alapján.

Az IDC adatai azonban nem támasztották alá az első helyet. Most első alkalommal hozta ki mindkét cég első helyen a Lenovót. Az IDC szerint a Lenovo 16,7 százalékos piaci részesedéssel bírt 2013 második negyedévében. Tavaly ugyanebben az időszakban 15 százalékos volt a részesedésük. A Gartner is 16,7 százalékra teszi a piaci részüket, 14,9 százalékról nőtt ennyire náluk.

A HP a második helyre szorult vissza, az IDC szerint 16,3 százalékkal, a Gartner szerint 16,4 százalékkal. A következő helyekre a Dell, Acer és Asus szorult.

Az első hely a pc-piacon csak az első lépés lenne, a cél a pc plus piacának meghódítása, amely magába foglalja a tableteket, okostelefonokat és okostévéket is – kommentálta az eredményeket a Lenovo elnök vezérigazgatója, Yang Yuanqing.

Rovatok