Index Vakbarát Hírportál

Akkora a baj, hogy csak Bill Gates segíthet

2013. július 23., kedd 11:53

Akkora bajban van a Microsoft, hogy egyes pletykák szerint még Bill Gates visszatérése a nyugdíjból is szóba került, hogy megmentse a vállalatot. A múlt pénteken az elmúlt 13 év legdurvább egynapos tőzsdei veszteségét elszenvedő (32 milliárd dollár füstölt el a cég piaci értékéből aznap) óriáscég az operációs rendszerek és a tabletek piacán sem úgy teljesít, ahogy az egy szegmens piacvezetőjétől elvárható lenne. A Surface annak ellenére marad alul a riválisok, például az Apple termékeivel szemben, hogy olcsóbb, és számos reklámkampány szerint sokoldalúbb is.

A közelmúltban Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója alapos átszervezéssel próbált új lendületet adni a cégnek, de a sorozatos gyomrosokat nehéz ilyen intézkedésekkel kivédeni. A nyár egyik legnagyobb meglepetése volt például, amikor a játékvilág újdonságait bemutató kiállításon, az E3-on a Sony frissen bemutatott Playstation 4 konzolja szinte minden téren megverte a Microsoft új, sokak szerint már a nevében elhibázott játékgépét, az Xbox One-t. Az esetet követően nem sokkal le is mondott az Xbox One-on dolgozó csapat vezetője, és a facebookos időrabló játékok fejlesztéséről híres Zyngánál vállalt állást.

Gates hivatalosan nem reagált még a visszatéréséről szóló pletykákra, az a valószínű, hogy nem is fog. Inkább a cég körül kialakult hangulatot jelzi a legjobban, hogy egy többmilliárd dolláros bukást hozó árfolyamesés hatására nemcsak felmerül az ötlet, de a közvélemény komolyan azt várja, hogy a mostanában inkább a világ megmentésével, a malária elleni oltás kifejlesztésével, új típusú vécék fejlesztésével, illetve úgy általában a jótékonykodással foglalatoskodó, amúgy a világ leggazdagabb emberének számító volt cégvezér visszatérjen a nyugdíjból.

Rovatok