Index Vakbarát Hírportál

Berágott a Reddit a Wiredre

2013. július 24., szerda 16:57

A Wired magazin legutóbbi számában azt magyarázta olvasóinak, hogyan szerezzenek ingyenes pizzát a Reddit egyik legjótékonyabb részének kihasználásával, ez viszont kiváltotta a felhasználók haragját.

A magazinban több cikk is megjelent az élet megkönnyítéséhez használható apró trükkökről a The Cheat Code to Life című sorozatban. Az egyik ilyen csalás arról szólt, hogyan kell a Redditet ingyenes pizza kiszállítására használni: az egyik subreddit a r/Random_Acts_of_Pizza felhasználói azért jönnek össze, hogy pizzát küldjenek azoknak, akik rászorulnak, és valamiért megérdemlik.

„Légy átlagos" − írta James McGirk, a cikk szerzője. „Az emberek azokon segítenek, akik saját magukra emlékeztetik őket, érdemes inkább ideiglenesen zavartan viselkedni, mint teljesen szánalmasan" − ehhez hasonló tanácsokkal látja el az olvasókat a szerző. Bár a sorozatban másról is szó van, a Reddit közössége támadásként értékelte az írást. Az r/UpliftingNews nevű részből, amely a pozitív híreket gyűjti kitiltották a Wired cikkeit, amíg bocsánatot nem kérnek.

A sztori érdekessége, hogy a Reddit egy irodában van a Wireddel, sőt emailjeiket is a magazin kezeli. A linkgyűjtő egyik alapítója, yisan azt írta egy kommentben, hogy átmentek a laphoz kiosztani őket. A redditorok pedig hétfő óta tweetekkel bombázzák a szerzőt, azt kérdezik tőle, miért írta meg ezt a cikket.

Rovatok