Index Vakbarát Hírportál

Elvileg vízálló, ha nem, az az ön baja

2013. július 29., hétfő 20:10

A Samsung úgy hirdeti a vízálló Galaxy S4 okostelefont, hogy akár egy méter mély vízbe is bevihetjük. Ez ugyan tény, de a telefon garanciapapírja szerint a Samsung nem vállal garanciát a beázásból fakadó meghibásodásra.

A telefon első vásárlói a Redditen nyitottak egy topikot a témáról. A hozzászólók szerint bár a Samsung azt állítja, hogy egy akváriumba is beleejthetjük a készüléket, ez nem jelenti azt, hogy a vállalat garanciát vállal a vízkárra. A felhasználói kézikönyv legalábbis azt írja, hogy a folyadékkal való érintkezés és a nedvességnek való kitettségből fakadó meghibásodás nem tartozik a garanciális javítások körébe.

Bár a tulajdonosok a reklámok alapján azt hihetnék, hogy a Samsung Galaxy S4 vízálló, valójában csak jól ellenáll a nedvességnek. Az ezzel foglalkozó minősítésben a készülék IP67 besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy csak három láb mélységig vízálló, legfeljebb harminc percig.

A Samsung ugyan a leírásban is felhívja rá a figyelmet, hogy a készülék megfelelő szigeteléséhez Aqua módba kell tenni azt; ez azt jelenti, hogy érdemes a készülék csatlakozóit lezárni a porttakarókkal. A Samsung ugyanakkor azt állítja, hogy a vízállóság épp azért volt fontos szempont a tervezésnél, hogy kiküszöböljék a véletlen baleseteket – ilyenkor azonban a felhasználónak már nincs ideje vízállóvá tenni a készüléket.

Rovatok