Index Vakbarát Hírportál

Rárohad a Surface RT a Microsoftra

2013. július 30., kedd 09:21

Kiszivárgott információk szerint Steve Ballmer a múlt héten, egy belsős vállalati tájékoztatón elismerte a cég alkalmazottainak, hogy hiba volt a kelleténél sokkal több Surface táblagépet gyártani.

Mostanra világossá vált, hogy a Microsoft a Surface RT-vel elég nagy bakot lőtt, a vállalat első próbálkozása a tabletpiacon sikertelennek bizonyult. Az eladások nagyon gyengék: iparági pletykák szerint a legyártott Surface RT-k körülbelül 20-30 százalékát sikerült csak értékesíteniük. A Microsoft ezért nemrég csökkentette az összes Surface RT modell árát. Jórészt ennek az akciónak köszönheti a cég azt a 900 millió dolláros leírást is, amire a legutóbbi pénzügyi eredményeik ismertetésekor derült fény.

A Microsoft hivatalosan ugyan egyszer sem ismerte el a Surface RT körüli gondokat, de a múlt héten egy belsős vállalati tájékoztatón Steve Ballmer elnök-vezérigazgató azt mondta, több Surface RT-t gyártottak, mint amennyit értékesíteni tudtak volna, és a nagymértékű árcsökkentés volt az a szükséges rossz, ami a kereslet felpörgetéséhez kellett.

Ballmer a többi windowsos eszköz piaci teljesítményével sem elégedett, ezért a vállalat most az iskolakezdési és a közeledő ünnepi szezonra fókuszál a Windows 8.1-gyel, és a már frissített operációs rendszerrel érkező új eszközökkel. A cégvezér az új Surface-eket is szóba hozta, de csak annyit mondott, hogy a frissített változatokat már tesztelik, és azok a szokásos újításokkal érkeznek majd.

Rovatok