Index Vakbarát Hírportál

300 millióan használják a Whatsappot

2013. augusztus 7., szerda 10:25

Kedden érkezett a bejelentés, hogy már 300 millióan használják a Whatsappot, az IOS-en, Androidon, Windows Phone-on, Blackberryn és Symbianon is elérhető népszerű üzenetküldő alkalmazást. A Whatsapp azt is bejelentette, hogy frissítik az alkalmazást, így hamarosan hangüzeneteket is küldhetünk vele.

A szoftverfrissítésről elsőként beszámoló AllThingsD megjegyezte, hogy a hangpostaüzenet nem úgy fog működni, mint egy telefonhívás. A felhasználók rövid hangüzenetet készíthetnek, amit valós időben oszthatnak meg az ismerőseikkel. A hangfájlok megosztásának lehetőségét a Whatsapp már hónapok óta biztosítja, de a frissítés után a felhasználók már azt is láthatják, hogy a címzett meghallgatta-e az üzenetet, és előre láthatják, ha hangüzenetet küldenek nekik. A hangüzenetre szöveges üzenettel, hangfelvétellel, fotóval vagy videóval is lehet válaszolni.

A hangpostaüzenet bevezetésével a Whatsapp új területre merészkedik, de a cég korábban már szép sikereket ért el a szöveg- és fotómegosztással. A vállalat szóvivője a Verge-nek elmondta, hogy a felhasználók naponta 31 milliárd üzenetet küldenek, amikből 325 millió fénykép. A növekedés mértékét jól illusztrálja, hogy a Whatsappnak júniusban még csak 250 millió aktív felhasználója volt, akik 27 milliárd üzenetet küldtek. Könnyen elképzelhető, hogy a hangposta-üzenetekkel sikerül további felhasználókat is megszólítaniuk.

Rovatok