Index Vakbarát Hírportál

VR-sisakot gyárt majd a fejlesztőlegenda

2013. augusztus 8., csütörtök 16:53

A játékipar egyik élő legendája nem hagyja ott az id Software-t, de a közeljövőben főleg a VR-sisak fejlesztésével lesz elfoglalva, mint az Oculus Rift technológiai igazgatója.

Néhány órája még csak pletykaként terjedt, mostanra azonban a Bethesda, az Oculus Rift és maga John Carmack is megerősítette a hírt: az id Software társalapítója, a 3D motorok egyik legnagyobb szakértője technológiai igazgatóként csatlakozott a sikeres Kickstarter kampány által megfinanszírozott Oculus Rift csapatához.

Az elején még ellentmondó információk szivárogtak ki az üggyel kapcsolatban, az Eurogamer azt írta, hogy Carmack kilépett az id Software-től és főállásban fog dolgozni az Oculusnál. A Bethesda szinte rögtön cáfolta is ezt az értesülést, a kiadó szerint Carmack már régóta szeretett volna tevékenyen részt venni az Oculus Rift fejlesztésében, de az id Software-nél a jövőben is ő fog felelni a technológiai fejlesztésekért.

John Carmack egy rövid közleményben azt írta, hogy a virtuális valóság technológiák fejlesztését hasonló horderejűnek tartja, mint a belső nézetes játékok megjelenését, a LAN-on és az interneten keresztüli játék lehetőségét, vagy a moddolás elterjedését. Véleménye szerint a VR nagy hatással lesz a következő években az iparágra, de ma még mindenki úttörőnek számít ezen a területen, így rengeteg a teendő, ő pedig hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a munkába.

Carmack már az Oculus Rift fejlesztésének indulásától szorosan figyelemmel követte a projekt alakulását, valószínűleg már eddig is besegített a fejlesztőknek szabadidejében. A tavalyi E3-on ő demózta a Riftet a szerencsés újságíróknak.

Rovatok