Index Vakbarát Hírportál

A Sony megint a Microsoftot szívatja

2013. augusztus 9., péntek 14:44

A Microsoft következő játékkonzolja, az Xbox One 499 dollárba fog kerülni, jelentette be májusban a cég – a Sony gyorsan kontrázott egy ellen-bejelentéssel, hogy a Playstation 4 egy százassal olcsóbb. Az Xbox One-nak állandó netkapcsolat kell, és korlátozni fogja a használt játékok futtatását, szivárgott ki a hír - a Sony rögtön egy egész sajtókonferenciát hangolt rá arra, hogy náluk bezzeg nem. Később a Microsoft a játékosok felháborodása és a Sony direkt erre hangszerelt marketinghadjárata nyomán visszakozott, és törölte ezeket a funkciókat. Ezzel együtt a nyár eleje arról szólt a videojátékok világában, hogy a Microsoft mond valamit, a Sony meg beszól erre.

Ez a meccs folytatódott most, amikor kiderült, hogy az Xbox One-nak egy sor funkciója csak az évi 60 dollárba kerülő Xbox Live Gold előfizetés mellett lesz elérhető, így fizetni kell például azért, hogy a játékokból videókat rögzítsünk és osszunk meg, a Skype videóhívásait használjuk. A Sony természetesen azonnal sietett közölni, hogy náluk a videófelvétel és megosztás ingyenes lesz, sőt, élő streamet is tarthatunk arról, amivel éppen játszunk, szintén ingyen (igaz, Skype meg egyáltalán nem lesz).

Az újabb beszólás megint öntött egy kis olajat a tűzre a két konzol rajongótáborai között ősidők óta tartó - többnyire verbális és internetes - háborúban. Pedig ennek a funkciónak az ingyenessége, vagy az előfizetős modell alá besöprése nem igazán oszt vagy szoroz. A legtöbb játék többszemélyes módjainak eléréséhez ugyanis mindenképpen szükség lesz majd az előfizetésre, így valószínűleg előbb-utóbb a hardcore játékosok nagy része úgyis be fog nevezni rá.

Rovatok