Index Vakbarát Hírportál

Szuperolcsón adják a Firefox-mobilt

2013. augusztus 13., kedd 10:48

A ZTE Open az egyik legelső Firefox operációs rendszeres mobil, amit meg lehet vásárolni. A Mozilla egyelőre csak néhány országban dobta piacra a mobilt. De a világ többi része sem marad ki, mert a készülék gyártója úgy döntött, hamarosan az eBayen kezdi el árusítani az Opent.

Nem is akármilyen áron, a mobilért 80 dollárt, azaz nagyjából 18 ezer forintot fognak kérni. Szokatlan taktika ez egy mobilgyártótól, nem szoktak eBayen árulni készülékeket. De van értelme egy ilyen mobilnál, amin teljesen új operációs rendszer fut, illetve amit ilyen olcsón akarnak árulni.

A ZTE alelnöke, Dai Wenhong azt nyilatkozta, hogy így több emberhez juthat el a készülék. A mobilok nyíltak, kártya- és szolgáltatófüggetlenek lesznek, így a fejlesztők is elkezdhetnek alkalmazásokat írni rájuk. Az eBayen árult készülékeknek nem lesz lokalizált változatuk, vagyis mindenki ugyanolyan telefont kap. A ZTE Open egyébként egy kellemes alsó-középkategóriás készülék, 3,5 hüvelykes érintőképernyőjéve kifejezetten aprónak számít a mai péklapát-dömpingben, a processzora 1 GHz-es, 256 MB memória, és fél giga háttértár van benne, plusz egy 3,2 megapixeles kamera.

Rovatok