Index Vakbarát Hírportál

Nem jött be a szagos Xbox-kontroller

2013. augusztus 13., kedd 12:06

Nemrég mutatta be a Microsoft az új Xbox One kontrollert, ami egy teljesen átlagos játékirányító benyomását kelti. Lehetett volna másként is, a Microsoft kiegészítőkért felelős vezetője, Zulfi Alam a Kotakunak elmondta, hogy olyan kontrolleren is dolgoztak, amely különböző szagokat bocsátott volna ki a játéktól függően.

Friss fűillat lett volna, ha a játékos egy erdőben sétál egy fantasy szerepjátékban, vagy égett gumiszagot éreztünk volna az autóversenyekben. A gyakorlatban azonban nem működött a dolog, a kontroller az illatanyagokkal hosszan tartó, hamar kellemetlenné váló szagokat árasztott magából. Annyira zavaró volt, hogy egy idő után ki kellett menekülni a szobából, ismerte el Alam.

Olyan kontrolleren is kísérleteztek, amelyekre kijelzőt tettek. Ezt azért vetették el végül, mert nagyon gyorsan merült az akkumulátor. Ráadásul a játékosok úgyis a nagyobb képernyőre koncentráltak, így elvetették ezt az ötletet is.

Mini hangszórók elhelyezésével is próbálkoztak, de ez is elvonta a figyelmet, és a fejlesztőcsapatnak a hangzás sem tetszett. A tévének sokkal jobbak a hangfalai, a kontroller hangszóróival csak romlott a minőség.

A végül elfogadott kontroller majdnem ugyanolyan, mint az Xbox 360 kontrollere: kicsi, és akkumulátorral működik. A legnagyobb változás a négy vibráló motor.

An Insider's Look at the Xbox One Controller

Rovatok