Index Vakbarát Hírportál

Magasan szárnyal a Lenovo

2013. augusztus 15., csütörtök 10:26

A kínai Lenovónak összejött, ami versenytársainak nem: a világ első számítógépgyártójaként sikerült több mobilt eladnia, mint számítógépet. Ezzel lekörözte a Dellt és a HP-t, akik még világelsőként nem tudták ezt megtenni.

A Lenovo most jelentette be első negyedéves eredményeit, ebből kiderült, hogy a hatalmas növekedés a mobilpiacon elsősorban a kínai eladásoknak köszönhető. A kínai mobilpiac 42 százaléka a Lenovo kezében van, ez tekintélyt parancsoló szám, tekintve a piac nagyságát és gyors bővülését.

A cég jelentése szerint az készülékek eladásai 41 százalékkal nőttek, ha csak az okostelefonokat nézzük, akkor már 132 százalékos a növekedés. A cég tervei szerint a növekedés nemcsak folytatódni fog, de még meg is haladja az ideit, mert a cég az amerikai piacra szeretne lépni egy éven belül.

Yang Yuanqing vezérigazgató az okostelefonokban látja a cég új esélyét. A Blackberry felvásárlásával kapcsolatban csak annyit mondott, ha ez egybevág a Lenovo stratégiájával, akkor megragadják a lehetőséget, de tagadta, hogy konkrét célpont lenne a cég vagy már tárgyalnának is velük.

Rovatok