Index Vakbarát Hírportál

Már Google Mapsen is megjelent a Waze

2013. augusztus 21., szerda 08:20

A Google elkezdte beépíteni térképszolgáltatásába a nemrég felvásárolt startup, a Waze funkcióit. Ezentúl az Androidon és iOS-en használt Maps forgalmat megjelenítő térképén a felhasználók már láthatják a baleseteket, építkezéseket, útelzárásokat és minden egyéb olyan eseményt, amit a Waze felhasználói jelentenek a szolgáltatáson.

Ezentúl a Waze szolgáltatáson belül is elérhető lesz a Google Maps, vagyis azok a képek, amelyeket a műholdak alapján készít a cég. Ezzel a két cég szolgáltatása elindult az összeolvadás felé.

A Google két hónapja, júniusban jelentette be, hogy 1,1 milliárd dollárért megvette a Waze izraeli startupot, amely közösségi térképszolgáltatást nyújt. Maga a szolgáltatás igen népszerű az autóval közlekedők körében, a felhasználók szinte percre pontos információt kapnak a közlekedési helyzetről. Az alkalmazás GPS segítségével határozza meg a felhasználó pontos helyét, haladási irányát és persze sebességét.

A felhasználók maguk is tudják jelenteni, ha éppen dugóban ülnek, balesetet látnak vagy valamilyen útlezárás van előttük. Több cég is érdeklődött az izraeli cég iránt, köztük a Facebook, Microsoft és Apple. A Waze-nek jelenleg 45 millió regisztrált felhasználója van, több mint 190 országban használják.

Közben az amerikai versenyhivatal még mindig vizsgálja a felvásárlást, de szakértők szerint nem valószínű, hogy azt kérné a Google-től, hogy lépjen vissza. Ehhez bizonyítania kellene, hogy a Google egyeduralkodóvá vált a térképpiacon.

Rovatok