Index Vakbarát Hírportál

240 megabites internetet vezet be a UPC

2013. augusztus 23., péntek 11:54

A UPC a hivatalos Facebook-oldalán lengette be, hogy nagy bejelentésre készülnek: mindezt megkoronázták misztikus számokkal is, a felhasználók augusztus 24-én, délután 2 óra 40 perckor tudhatták volna meg, mire készül a szolgáltató.

A Facebook felhasználói azonban gyorsan megfejtették, hogy miről van szó: a UPC elkezdi bevezetni a 240 megabites csomagokat. Nem volt nehéz dolguk: Csehországban már nyilvánosak az új csomagok.

A UPC mostani legnagyobb csomagja a Fiber Power 120, amely 120 megabit per másodperces letöltési, valamint 10 megabit per másodperces feltöltési sebességet kínál. Ezek a csomagok egyelőre nem mindenhol elérhetőek, így nagyon valószínű, hogy ugyanez lesz a helyzet a megemelt változatokkal is.

A HWSW szerint a technikai feltételek már régóta adottak ahhoz, hogy a legtöbb helyen a mostaninál gyorsabb csomagokat vezessen be a szolgáltató. A lap szerint várhatóan nemcsak a legnagyobb csomagnál, hanem az összesnél emelkedik az elérhető sebesség. Bár azt még nem tudni biztosan, hogy az újítás az egyszerű előfizetőknek is elérhető lesz-e, erre utal, hogy a Facebookon készülnek a hivatalos bejelentésre.

Rovatok