Index Vakbarát Hírportál

Jövőre boltokba kerül a Google Glass

2013. augusztus 24., szombat 15:38

A kütyümániás megmondóember Robert Scoble azt írta a Google+ oldalán, hogy a keresőcég szerződést kötött az amerikai Best Buy áruházlánccal, többek között a Glass nevű intelligens szemüveg bolti értékesítéséről.

A pletyka szerint a Google egyes boltokban akár többszáz négyzetméteres területet is kibérel majd a kereskedőcégtől. Feltehetően azért, hogy legyen hely a sok Nexus tabletnek és okostelefonnak, Chromebook laptopnak, valamint a Glassnak és egyéb kiegészítőknek. A legtöbb esetben nem lényeges, hogy a boltban vagy online szerezzük-e be az új kütyüt, de a Google Glass esetében hasznos, hogy vásárlás előtt ki tudjuk próbálni. A kamerával és kivetítővel felszerelt szemüvegnek jól kell illeszkednie a fejünkre, hogy a várt felhasználói élményt nyújtsa.

A Google által bérlendő terület nagyjából olyan nagy, mint amekkora egy átlagos Apple Store üzlet volt 2006-ban. A pletyka jól passzol a Best Buy elképzeléseihez is, hiszen a kereskedőcég két éve bejelentette, hogy a boltjaiban úgy 300–1500 négyzetméternyi területet szívesen kiadna más cégeknek, hogy azon a saját termékeket tudják népszerűsíteni. A boltokban most is felbukkannak olyan márkázott pultok, amelyeken csak egy-egy gyártó – Amazon, Google, Apple – látványosan elkülönítheti a termékeit a több tucat másik gyártó hasonló termékeitől.

Egyesek szerint a kibérelt területtel kapcsolatban kicsit túlzásba esett Robert Scoble, és előfordulhat, hogy csak tizedakkora helyről van szó. Scoble erre azt válaszolta, hogy informátora szerint a Google drámai lépésre készül.

Bármi is legyen az igazság, a hírnek van két másik szépséghibája is: a Google Glass csak jövőre kerül a boltokba, és egyelőre szó sincs az európai megjelenéséről.

Rovatok