Index Vakbarát Hírportál

Hogyan kell kitörölni?

2013. augusztus 27., kedd 11:27

A webes cégek legértékesebb tulajdona a regisztrált felhasználó, mert aki megadta az elérhetőségét és elfogadta a használati feltételeket, azt szinte bármikor megszólíthatják újabb és újabb ajánlatokkal. Ez akkor a legkellemetlenebb, amikor csak kipróbáltunk egy új szolgáltatást, de nem keltette fel az érdeklődésünket. Vagy használtuk egy ideig, de találtunk jobbat, szebbet. A cégek üzleti érdeke azt diktálja, csak a regisztráció legyen fájdalommentes, és nehéz legyen megszakítani a kapcsolatot.

Van egy jó hírünk: egy weboldalon nehézségi fokozatok szerint gyűjtötték össze nekünk a webes szolgáltatásokat, és lépésről lépésre bemutatják, hogyan szabaduljunk meg a regisztrációnktól. A justdelete.me használata három lépésből áll. Először kiválasztjuk a weboldalon azt a szolgáltatást, amelyre már nincs szükségünk. Ezután a névre kattintva rögtön betöltődik a szolgáltatásnak az a weboldala, ahol a belépési adataink megadása után el tudjuk végezni a törlést.

Még mindig túl bonyolult a folyamat? Jöhet az opcionális harmadik lépés, amelynél a justdelete.me oldalon rá kell kattintani a "show info" gombra, hogy részletesebb instrukciókat kapjunk a törlés módszeréről. Ez főleg a fekete színnel megjelölt szolgáltatóknál hasznos, amelyeknél lehetetlen néhány kattintással megoldani a problémát, a legtöbb esetben ugyanis emailben vagy telefonon kell kérvényezni a törlést.

Rovatok