Index Vakbarát Hírportál

Már a táblagépeknek is leáldozott?

2013. augusztus 30., péntek 15:35

A nagyobb méretű okostelefonok által támasztott konkurencia és az új készülék kategóriák, például a viselhető eszközök megjelenésének lehetősége miatt csökkentette a táblagépek világpiaci forgalmára vonatkozó előrejelzését az IDC amerikai informatikai és távközlési piackutató.

Az IDC pénteken közzétett közleményében az idei táblagép forgalmat 227,4 millió készülékre becsüli, kevesebbre korábbi 229,3 milliós előrejelzésénél. A 2012-es táblagép-értékesítésekhez azonban még az idei csökkentett előrejelzés is 57,7 százalékos növekedést jelent.

A táblagépek világpiaci forgalma még a kissé visszafogott becsléssel együtt is rohamos mértékben növekszik majd a következő években és 2017-re eléri a 407 millió darabot. Nő a munkára használt táblagépek részaránya az összes értékesítésen belül. Miközben tavaly a táblagépeknek 90 százalékát még szórakoztató elektronikai készülékként vásárolták meg és 10 százalékát munkavégzés céljára, addig 2017-re az arány már 80:20 százalékra tolódik majd el az IDC szerint.

Rovatok