Index Vakbarát Hírportál

Tönkreteszi az autókat egy felhőkarcoló

2013. szeptember 2., hétfő 16:02

Üresek a parkolóhelyek a londoni üzleti városközpont egyik jellegzetes épülete, a Walkie Talkie ház mellett, mert az emberek nem mernek odaállni. Többen panaszkodtak, hogy a ház üvegfaláról visszaverődő fény megolvasztotta az autók alkatrészeit, tönkretette a fényezést.

A városban dolgozók azt mondják, hogy a Fenchurch utca 20. számon álló ház fényvisszaverő üvegfala a homorú felülete miatt fókuszálja a Nap sugarait, és erősen megvilágítja az alatta levő utakat. Martin Lindsay, egy burkolócég igazgatója azt állítja, hogy a Jaguar XJ típusú autójának karosszériája több helyen megvetemedett, miután egy napos kedd délelőttön az épület mellett parkolt. Egy másik autóban az utastérben felejtett energiaital palackja olvadt szét a hőségben.

Már vizsgálják a helyzetet az épület tulajdonosai, és átmenetileg lezárták a környék három parkolóját, hogy elkerüljék a meleg helyzeteket. A Walkie Talkie irodaház 37 emeletes és 160 méter magas, és a tetején egy hatalmas kert található. Építését 2011-ben kezdték el, és még nem fejezték be, így talán még nem késő átalakításokat végezni rajta. Akár ki is használhatnák az ingyen-energiaforrást, például fűthetnének vele medencét, pálmaházat, vagy telepíthetnek a parkoló helyére egy kisebb napkollektort is.

Rovatok