Index Vakbarát Hírportál

Egy igen is elég a vásárláshoz a PayPallel

2013. szeptember 10., kedd 14:57

Amikor David Marcus átvette a PayPal elnöki tisztjét, az volt a legnehezebb feladata, hogyan lehet rávenni a felhasználókat, hogy inkább ezt a szolgáltatást válasszák hitelkártyájuk helyett. A felhasználói szokásokat azonban nehéz megváltoztatni egyik pillanatról a másikra, sokaknak nem áll rá a keze, hogy mobiljával fizessen kártya helyett.

A PayPal ezért most azt találta ki, hogy még a mobilt sem kell elővenni ehhez, elég odasétálni a pénztárhoz és azt mondani, hogy igen, tényleg szeretnék fizetni. Ehhez a Beacon nevű kiegészítőre van szüksége és arra, hogy az adott üzlet is használja a rendszert.

A Beacont januárban elkezdték el tesztelni a cég San Jose-i irodájában. Ez valójában egy apró készülék, amely wifin keresztül kapcsolódik a felhasználók mobiljaihoz. A felhasználónak le kell töltenie egy alkalmazást, természetesen aktiválni kell azt és engedélyezni, hogy az előbb említett készülék csatlakozhasson hozzá.

Miután a vásárló kiválasztotta a termékeket, odasétál a pénztárhoz. A kasszánál ekkor megjelenik a vásárló képe, így a pénztáros ki tudja választani, melyik készülékről vonja le a vásárlás összegét. A vásárlónak csak annyi a dolga, hogy rábólint a vásárlásra, ezzel megadva az engedélyt a fizetésre. A számlát emailen kapja meg a vásárló.

A PayPal szerint nem kell attól félni, hogy a Beacon nyomon követné a felhasználókat, hiszen nem kötelező minden alkalommal bejelentkezni az üzletekben, ilyenkor semmilyen adat nem kerül a PayPalhez vagy a kereskedőhöz.

A rendszert élesben is ki lehet majd próbálni a negyedik negyedévben néhány amerikai üzletben. Jövőre tervezik, hogy szélesebb körben is elérhetővé teszik.

Rovatok