Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődtek a kirúgások a BlackBerrynél

2013. szeptember 10., kedd 15:49

A BlackBerry hanyatlása tovább folytatódik, most néhány tucatnyi sales-estől kellett megválniuk. A kanadai székhelyű cégnél az amerikai sales-es csapatot felezték meg, a hírek szerint ötven százalékukat elbocsátották.

A BlackBerry megerősítette a Wall Street Journalnak, hogy valóban megváltak néhány embertől. A szóvivő nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mekkora ez a szám. A gazdasági lap néhány tucatnyiról tud. A hírek szerint a következő az Egyesült Királyság lehet, mert a BlackBerrynek csökkentenie kell költségeit.

A cég néhány hete jelentette be, hogy nyitott minden megoldásra, akár el is adná magát, hogy a termékek túléljék a nehéz időszakot és a BlackBerry megint növekedésnek induljon. Néhány napja aztán olyan hírek is megjelentek, hogy sürgős lenne a vevő megtalálása, már novemberben szeretnének túllenni az egészen.

Azóta a cég előzetes tárgyalásokat folytatott azokkal a cégekkel, akiket érdekelhet az üzlet. Hamarosan le is szűkítik a listát azokra, akikkel meg is kezdődhet a felvásárlási folyamat.

Rovatok