Index Vakbarát Hírportál

Három hónapot késik a PS4 Japánban

2013. szeptember 10., kedd 10:06

A Sony három hónappal a tervezett időpont után dobná piacra Japánban a PlayStation 4-et. A cég elsősorban az észak-amerikai piacra koncentrálna, mert nem akar kifogyni a készletből a karácsonyi szezon előtt. Az Egyesült Államokban ez a legerősebb időszaka az évnek és a várakozások szerint nagyon sokan fogják megvásárolni a legújabb konzolt.

Japánban tehát február 22-én kezdik el árulni a konzolt, Észak-Amerikában november 15-én, Európában pedig november 29-én. A Sony összesen 32 országban jelenne meg a konzollal még idén.

A PS4 ára az Egyesült Államokban 399 dollár lesz. Nagyon fontos a megfelelő ár és mennyiség megválasztása, hiszen a Nintendo Wii U-ja és a Microsoft Xbox One-ja ellen kell versenyeznie. Emlékezzünk, a PS3-ból fele annyit adtak el 2006-ban, mert nem volt elegendő a készlet.

Európában 399 euró lesz a PS4 ára, ami jóval drágább, mint az Egyesült Államokban, hiszen 526 dollárt jelent. Az előrejelzések szerint a Sony hárommillió darabot ad el világszerte még idén, ugyanennyit jósolnak az Xbox One-ra is. A Sony célja, hogy az Egyesült Államokban is ez legyen a legnépszerűbb konzol, ami igen nagy feladat, hiszen erős a verseny.

Rovatok