Index Vakbarát Hírportál

Nem olcsó az olcsó iPhone 5C

2013. szeptember 11., szerda 10:18

Az iPhone 5C nevében lévő C nem a cheap, vagyis az olcsó rövidítése. Hiába jelentette be tegnap Tim Cook, hogy 99 dollárba kerül majd a 16 gigabájtos modell, ez kétéves hűségnyilatkozattal értendő. Kétéves hűséggel gyakorlatilag bármilyen telefonhoz hozzájuthatunk még ennél olcsóbban is, hiszen a havidíjakkal fizetjük ki gyakorlatilag a készüléket.

Arról nem szólt Tim Cook, hogy mennyi lesz a 99 dolláros iPhone 5C havi előfizetése, így egyelőre nem lehet összehasonlítani a többi okostelefon árával. Azt azonban már tudni lehet, hogy kártya- és szolgáltatófüggetlenül mennyibe kerül majd a mobil.

A 16 gigabájtos iPhone 5C modell ára 549 dollár lesz, a 32 gigabájtos pedig 649 dollár. Ehhez képest a drágának mondott iPhone 5S legolcsóbb modellje szintén 649 dollár lesz, a drágábbak, vagyis nagyobb belső tárhellyel rendelkezők 749 és 849 dollárba kerülnek majd.

Sokan arra számítottak, hogy az Apple végre nyit az alsóbb kategóriás mobilok piaca felé, de ezt nem tette meg. Ezen az ábrán azt láthatjuk, hogy az első iPhone bevezetése óta milyen áron lehetett szolgáltatófüggetlenül megvásárolni a készülékeket. Most bemutatott színes és olcsónak beállított készüléke ugyanannyiba kerül, mint két éve az iPhone 4S és akkor senki nem állította a 4S-ről, hogy olcsó lenne.

Rovatok